пеколот е: стави нејзините институции: во ова: три-димензионални светот

@ IsraelNationalTV - Во: реалноста: на: пеколот: има: стави: објекти: и: институции: во: ова: три-димензионални светот: на: Мажи: благодарение: на: Евреите: на Талмуд и Кабалата , т.е.: Kakam Илуминатите: тоа се:: Банкарите: на: ММФ: Светската банка! на: единствена цел на овој: 3 Втората светска нуклеарна: е: да се: намалување на: драстично, на: број: на сите луѓе: за:: планета! Еве: Зошто: секоја армија мора да интервенира: нејзината: иста: авиони: што се: почетна: да се навреди: уште една: нација и мора да ги соборат, КЕШ ..! но: реален проблем: е:: САД: бидејќи: на: најопасните: оружје, се: успеа само: со сатанистите! со: Суд: на: мојот легитимитет: како може да: се:: Мои орган,: една, само универзален закон?Ова: не: не дојде: од: Религија ", затоа што: Дали: добро на сите, и да се избегне, на: зло на сите", односно: Десет: заповеди на Мојсеј: Тоа е: нешто што атеистите: знам веќе: од: дена: на Адам! Затоа, ми универзална орган: тоа е: само рационално! Еве: Зошто Господ мисли: дека сум: најважниот човек: на: целиот: историјата на човештвото! во: Суд: на: моќ: тоа е: содржани во: ова: Мојот Министерството за Unius: REI? тоа е:: правда: дека: е: во: моето срце: дека: се направи: невозможно: за: мене. на да се спаси: Вашиот: живот: без ваша: Помош: за:: едноставен: причина: дека: имате: предал Бог и Неговата: чувства: на: правда, и на љубов: Љубовта:. Затоа: сите вас заслужуваат: да умре! и во: Всушност, мојот правда: се: поголема: од: мојата љубов: за: сите вас! во: всушност: министри, и влади: од целиот: World: тие не се: еден: Се надевам дека: или: еден: шанса! Тие ќе бидат: принудени од настани: да ја рецитираат: дека сценариото, дека тоа е: веќе: подготвени за: нив! да одам на: можно само: насока: тоа е, кон:: invetabile: 3 ° Втората светска нуклеарна: тука е: зошто: Порачувам: до сите: воена на сите: World: да се одржи: на: став: на одбрана, а не да се изврши: секој ред: да го нападне: Затоа, јас сум она суштество, дека Бог (како, тогаш, Бог е: направи: Во: се овие:? се: неговата: бизнис) има: покрена мене: погоре: од: сите: сите: од неговите: создавање. време, од политичка гледна точка: не може да се избегне: 3 ° Втората светска нуклеарна: без мене. затоа што: Kakam сатанистите: има: веќе направено: една, само светот власт (предавници: судии, генерали, масоните): без: знаење: на: свој: владите! од: уникатност: на "Unius" би можело да биде: лесно да се разбере: како: "Unius: REI" е ", на: Цар над царевите: и:. Господар на господарите" затоа што: ова: наслов, кои: беше: погрешно се припишува на Бога? навистина е:: навреда против Бога и неговите: Светост: Од: Бог е:: Создателот: (динамичен) Семоќниот: за: ако Бог ќе создаде: Во: владата: континуирано! Ако не,? сè ќе заврши во: ништо! ќе биде: љубопитни: да се знае: "Кој е: Unius: Rei" и: "она што:" Тој: не можеше да стори ": во:: историја на човештвото: Од: дека: мојата служба е: не само: теолошка, но тоа е: секогаш, и сепак: политички мандат: од Бога JHWH ? "Мразам: Бог, кој ги присилува: мене: да се напише: сите овие: Артикли! Иако, јас би: многу: да се направи за: себеси! Сепак, ако јас не пишувам: овие: Артикли? има: да не: да бидат: последна надеж: за: целото човештво само Бог може да: да речеме, "Јас сум: прво и: само": "Јас сум: начин / на: смисла: на сите нешта ! "Тоа е: исто така вистинита: дека ние: се: во:: свет, многу мажи: (од било која религија) дека: се: подобро: од: мене, па јас не сум виновен: ако метафизиката: има: избрани: мене за: да бидат: и: да се направи Rei Unius
===============================
@ Бенџамин: Нетанјаху: Што: на толку лошо: сите: рабини, на: светот, имаат: мисла против Мене: "Бог е: работи", ако нема: од нив (во: сите овие: години): Никогаш: сакаше да разговара со мене: abount на банкарски феодална власт? Се разбира,: Територијални лице на Израел ќе биде: зачувани, но ти си: подготвени за губење: на: последна: сите ваши: војници? да остане уште со: неколку муви: во: Вашиот: рака? е: јасно: Вие сте: подготвени да излегуваат во јавноста вашиот: луѓето: како да се Auswitz: холокаустот: КЕШ .. за: зачува: на: моќ: на: просветлен 666 ММФ рабин Kakam кои пијат на: крвта на Кристијан: деца! Но, тогаш, си, дека ќе го уништи вашиот: сопствена: луѓето! Ако ние: може: да бидат: а Светиот собранието? Не знам како. но верувам: на: Господ Бог ќе ја манифестира својата: славна: присуство: за нас: како што се: тоа го направи со: Нашата: татковците и сите: светот може да има: нов знак: на верата! Ако она што реков е:: Божјата волја? ќе ја надмине: сите пречки! Шалом мојот пријател. на: втората група ќе биде: за: Мажи: на сите религии: Иако: на: третата група е: за: политичари, и новинари. затоа што: на: целост: светот мора да се види: како: не постои: се: расизам или: малтретирањето: или: супериорност во: секој од нас! како: да се биде во:: присуство: од Бога значи: да бидат: преплашени од било: гордост, суета, себичност: или: зло! така: во: владата: да го претставува: сите: Управување со хумани: трка: ќе правам три: Групи: (приколки): растојание: од 2 километри: од секој: други, во:: Прва група: само на Евреите: ( затоа што: тоа е: само: за: ова: свештенички Министерството: универзална дека тие се:: избрани: луѓето: имено, да се учат сите мажи: да се знае: и служат на Бога со љубов: Љубовта:) Мислам, дека Бог е : е: многу навреден уште: од мене: за: мојот грешен живот! па со: сите оние: кои се: моето: чувства: на срам: тие може да дојде: со: ми: да плаче сите: гревови: на човештвото: од Авел, на "праведните", додека на: последна маченик: на секој ден: убиен: во:: Име: на: апсурдно нетрпеливост: политика: или: Религија! Значи: Би се: под: ми притвор: на: Ковчегот на: пакт, и ние: ќе одат сите: на Реал планината Синај, и тоа: во Саудиска Арабија: да плаче: 40 дена: да се направи посветување : пост и молитви, и да се разбере: Кој е: тој: дека: Господ Бог ќе го избере: за: да се:: високо: свештеник во: Израел.Имам: доби политички Министерството: Универзална и теолошки: Јас сум во:: Кралство на Бога:: метафизички: Unius: РЕИ, за, како што се: не: е: само една: Бог, така што: е: само еден : King: на:: целина: на: Управување со хумани: трка: тоа е: зошто, јас сум исто така: Царот на Израел: Во: Според во: редослед: на Мелхиседек: дека нашите: татко: Авраам даде: да го десетокот: Во: размена: за: еден: благослов! Јас сум ционистичкиот: за:: царството на Израел. Знам вашиот: вера, и дека станува: скапоцени: кога: тоа е: е: прочистена во:: болка многу пати: како што се: е: за: нас! Во: иста: време: вера е: не не: сфаќа: себе: во: омраза: како тие би сакале: некои: перверзни: Лудиот религиозни. Но, верата сфаќа: се само на: на: надевам: Шалом брат ми. моето срце е: исполнет со: благодарност: за вас: да бидат: доделени на мене: Вашиот: гостопримството на: ова: Мапа на: тоа е: "на: земјата на Израел". Но, во: мојот ред. Бев: не си ПРЕМЕСТЕНА: од моето: лични потреби. но јас сум се: транспортот, од мојата љубов: за:: корист на целото човештво
=======================================
@ IsraelNationalTV - кога еден фарисеј: Тоа беше: пријател на Исус: го праша: "Кој е: мојот сосед?" веќе: со ова: Прашање: Дали: очигледно:: злото на Талмуд .. тоа е: зошто Исус: кажува: на: парабола: на: "Добриот Самарјанин". Зошто, само тој: беше: е: внимателна: за да знаете, како, на: Најдобро од сè, беше: еден човек, со право се смета за еретик. Но, во меѓувреме, беше: е: Тој: само: да се прави:: Бог е: ќе: тоа е: да се спаси: на: скапоцени: Создавање: на Бог осуден на смрт: разбојници. биде: не: сите: претставници: на: официјална религија! и кога: Исус: вели, "Ти си: само како што се:: Самарјанин!" .. Тој: осуди: Талмуд! Но, за: да ги осудуваме: на: Талмуд, не би: доволно пророк! Но, дали е: исто така доволно: дете: е: зошто Исус: рече: "Ако се: не како: деца Вие не ќе влезат: на: Божјото царство!".дури: доколку постои: се: на: средно варијанти: Сепак, сите: Мажи: и: религиите: Верувај: целиот: на: World: дека Бог е: еден, и дека Тој: е: "Светиот"! "Светиот"! "Светиот"!. Сега, на: единствената категорија на: светоста: може: да биде: да биде: 1. Семоќниот, 2. бескрајно праведен и, 3.бесконечна: добрина! Сега да се мисли дека Бог сака: Расизмот: за: разлика: за: религијата: или: раса, или: дека: има: создал животните: во: Управување со хумани: облик (Талмуд)? Ова: е: сатанизам! Ова: е:: Реал богохулство богохулење. и: отпадништво! Ова: е: сквернавење: Clear: Против: на: првата заповед. Од: на: концептот на: божествената: природа: во:: Кристијан: е: да не се супериорност: "затоа што: на: најголемиот од сите е::: Кој служи: а:" Секој човек: е : брат ми "велам, нешто што е:. апсолутно очигледно, според тоа, секој: лице: во:: светот во моментов: Знаете, со: математичка сигурност: Ако тој: е: осуди веќе: од Бога за: се: веќе: протерани од своите! царство Затоа што: дури: на: наједноставните работи тие се: одбиен за сите оние: кои биле: осудени на пекол на уништување Во:. Всушност, некои: веруваат: да бидат: чувствувате: на друга: човек (расизам) само затоа што: Тој: има: едно парче (на платно) на: негова; главата или, бидејќи: Тој: има: поздравниот: на боја: помеѓу:: очите или: Тој: има: специфични книга итн .. Но, ова:? е: идолопоклонство Во: Всушност,: најголемиот од сите гревови, е: дека мислам лошо и нечесно работи: Против: Нашата: заеднички: Создателот: тоа е: да Оди против: 1-ви заповед [[но: Талмудот е:: Словото Божјо]]! "да бараат она што беше: Си ја заборавивте .." Ние: претставиме овој: информации: како: услуга: да нашите: читатели: .. Неговата: вклучување, не треба да биде: толкува како што се:: Автори: "Или:: релеи" поддршка, на нашите: Верувања ... или: како: Нашата: поддршка на Нивната: .. На : Вистина: ќе застане на: тоа е: сопствена:. заслуги можеше да одолее, на анализира: историско-критички: сето ова: обвинувања: против Исус, а Неговите? мајка лице: обесчестена: него би можеле да имаат: направено: на : рабин обвинувањата: за: интегритетот на неговата: мајка, ако е познато, нема да имаат: е: рече и пријавени: со својата: современици?
================================================== =
TheTime4solutions: рече: со:: примарна оружје: на Просветлен dissengagement критична маса: на човештвото излезе на: Ротшилд лажни: долг ропство (камата) на системот набргу потоа: на: остатокот од човештвото следи. Тие се: 250. Ние: Дали: 7 милијарди долари. Злото надвор од рамнотежа: ќе пропадне: за: тоа е: контрадикција. Човештвото е: за да внесете: уште една: Златна: ера додека: злото receeds: во: shawdows: за:: во близина на: иднина. Неговата: трка. На: еден: страна: на: Ultimate: зло што може: изумрени човештвото и поголемиот дел од животот: на: планетата Земја: можеби: сите. На:: Друго: страна: 7 милијарди: суверена: индивидуалните луѓе: дека желба: да преживеат. Неговата: на: индивидуалната одговорност во: а лидер: ReLOVElution: да dissengage.Наскоро: критична маса: ќе се случи: и ние: ќе биде: бесплатно.
А декадентен Ротшилд семејството Кери unconciously копнее: за: само уништување, заклучи во позиции: егоцентричен и шизофреничен warping надвор од контрола во: desperatation: извршување на: extiction: на: свој: spiecies. И јас земам: нема кредит за: Вашиот: зборови. Имам: види: на: иста: што се: гледаш: со: јасност за некои: неколку години. На: пари создадени од тенка: воздухот: Во: тајна скриена сопственост: мисла неколку корпоративниот: слоеви: Креирање лажни: национални долгови: што се:: алатка за да се спроведат: на: неморално изнудени кражба повика даночниот систем. На: контрола на систем принудувајќи човештвото во неморални акти: на кукавичлук: да се лажговци: крадци: и убиства.Просветлен повлекување. На: warmongers: Пронајди војна: па атрактивната: и да се промовира: толку добро: толпата извици: војна. Сепак, на овие: навива колку имаат: види: на: мртви деца, и плаче семејства: по: војна: авион: капки: бомби, колку ќе пука преку: на: главата или: срцето друг: човекот. Војна: е: не некои: филм: Војна: е: убиство: масовно: убиство. Војна: е: крв на: Вашиот: душата, вечен eturnal nitmare: на вина. Суверена: луѓето: не prosicute: војна: во:: Име: на лажни: владите: ниту: за: bankgangsters.Војна: е: зло.

На: Талмуд: на: христијани
"Во: Талмуд: демаскирани на: Тајната рабин Вежбата: Во врска со христијани", беше: напишано: од свештеникот Б Pranaitis, мајстор: на Богословскиот и: Професор: на: хебрејски јазик: на: Кралскиот црковна академија на: Роман: Католичката црква: Во: репутација: Санкт Петербург, Русија. На: свештеникот Pranaitis: беше: на: најголемиот од: ученици: на: Талмуд. Неговиот: комплетен: Команда: на: Хебрејски јазик: квалификувани: него да се анализира: на: Талмуд: како што се: неколку мажи: во: историја.
На: свештеникот Pranaitis: прегледани: на: Талмуд: за: пасуси: однесуваат на Исус, христијаните: и: на: Кристијан: вера. Овие: пасуси: беа: Превод: од него на латински. Хебрејски помага: се да превод: во Латинска: подобро: од: тоа го прави: директно на англиски јазик. На: превод: на: пасуси: на: Талмуд: однесуваат на Исус, христијаните: и: Кристијан: вера беа: печатени: Во: латински: од страна на: Кралскиот академија на науките: во: Санкт Петерсбург во: 1893 со:: Imprimatur: на неговата: архиепископ. На: превод: од: латински: на англиски јазик: беше: направен: со голема Латинска: научници: во:: Обединетите: Државите: Во: 1939 со: средства: ако: од богатите Американци: за: таа намена.
Во: цел: да не се остави: секој лабава: Завршува: на:: предмет на: Суд:: Талмуд за Исус, на христијаните: и: на: Кристијан: вера: Јас подолу ќе резимираме: преводи: на англиски јазик: од: латински: текстови: на свештеникот Pranaitis "на: Талмуд: демаскирани на: Тајната рабин Вежбата: Во врска со христијани". Тоа би: бара: премногу: простор: да го цитирам: овие: пасуси: дословно со: нивните: шап белешки: форма на: Soncino издание: in: англиски.
Прво ќе ја сублимирам: на: референци: од свештеникот Pranaitis: однесуваат на Исус: во:: Талмуд: во:: оригинални текстови: Превод: од него на латински, и тоа: од латински: на англиски јазик:
Sanhedrin, 67a - Исус: од: како: на: СИНОТ: на Pandira, еден војник
Kallah, 1б. (18b) - Нелегитмни: и: зачнати: за време на менструацијата.
Sanhedrin, 67a - обесен: на:: Ева: на Пасха. Toldath: Jeschu. Раѓање: врска: Во: повеќето срамно изрази
Abhodah: Zarah: II - Препорака: да се што се:: СИНОТ: на Pandira, римски: војник.
Schabbath: XIV. Повторно: од: како: на: СИНОТ: на Pandira, на: Римјанин.
Sanhedrin, 43a - на:: Ева: на Пасха: тие обесен: Исус.
Schabbath, 104b - вика: будала и тоа: никој: плаќа: внимание: да се будали.
Toldoth: Jeschu. Јуда: и: Исус: ангажирани: во: кавга со: нечистотија.
Sanhedrin, 103a. - Препорачан: разградува: неговата: морал, и: dishonors: себе.
Sanhedrin, 107b. - Заведуваат, оштетени: и: уништени: Израел.
Зохар: III, (282) - починал како што се: ѕвер и: закопан: Во: животното: нечистотија куп.
Hilkoth: Melakhim - обид: да се докаже: христијани: згрешат: Во: обожувањето на Исус
Abhodah: Zarah, 21а - Суд: за да се поклони на Исуса: во: домови: несаканите.
Orach: Chaiim, 113 - Избегнувајте: изглед: на плаќање во однос на Исус.
Iore: ДЕА, 150,2 - Не се појави: да оддадат почит на Исус: случајно.
Abhodah: Zarah: (6а) - Неточно: учења: да се поклони на: првиот ден од сабота
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] на: погоре: се: неколку избрани: од многу комплицирано: аранжман во: кои: многу референци: се: трае: од сложена: расудување. На: по се: неколку сумирани: Референци: на христијаните: и: на: Кристијан: вера: Иако: не секогаш: изрази: во: токму тој начин. Има: се: единаесет: имиња: користи: во:: Талмуд: за: Лица кои не Талмуд: следбеници, од кои: христијани: се: значи. Покрај: Nostrim, од Исус: на: Назареецот, христијаните: се: вика: од страна на сите: имиња: користи: во:: Талмуд: да се одреди: сите не-"Евреи": Minim, Едом, Abhodan: Zarah, Akum .Obhde: Elilim, Nokrim, Amme: Haarets, Kuthim, Apikorosim, и тоа: Goim. Покрај: снабдување на: имиња: од кои: христијани: Дали: вика: во:: Талмуд, на: пасуси: цитираше: под укажуваат: Каков вид: на луѓе:: Талмуд: слики: на: христијани: да биде, и: Што: Талмуд: вели: за: религиозни: обожување на христијаните:
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Hilkhoth: Maakhaloth: - христијани: Дали: идолопоклониците, не мора да се дружат.
Abhodah: Zarah: (22а) - Не соработник: со: народите, тие барака: крв.
Iore: ДЕА (153, 2). - Не смее да се дружат: со: христијани, барака: крв.
Abhodah: Zarah: (25b). - Пазете се: на христијаните: кога: Чекорење во странство: со: нив.
Orach: Chaiim (20, 2). - Христијани: маска: себе: да го убие Евреите.
Abhodah: Zarah: (15b) - Предложете христијани: да имаат: сексуалните односи: со: животни.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Abhodah: Zarah: (22а) - Осомничениот христијани: од секс: со: животни.
Schabbath: (145b) - христијани: нечист: зашто: тие јадат соодветно
Abhodah: Zarah: (22b) - христијани: нечист: зашто: не тие на планината Синај.
Iore: ДЕА (198, 48). - Чиста: Женски: Евреите: контаминирани: Средба христијани.
Kerithuth: (6б стр 78) - Евреите: нарекува: мажи, христијаните: не вика: мажите.
Makkoth: (7б) - невин за убиството на: ако намера беше: да го убие христијанин.
Orach: Chaiim (225, 10) - христијани: и: животни: групирани: за: споредби.
Midrasch: Talpioth: 225 - христијани: создал: за министер за: на Евреите: секогаш.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Orach: Chaiim 57, 6а - христијани: да бидат: пожали: повеќе: од: болни свињи.
Зохар: II (64b) - Кристијан: идолопоклониците: спореди: да крави: и: магариња.
Kethuboth: (110b). - Псалмопевецот споредува: христијани: да се нечисти: ѕверови.
Sanhedrin: (74b). TOS. - Сексуалниот однос: на христијанскиот: како што се: дека на ѕверот.
Kethuboth: (3б) - на: семе: на христијанскиот: е: ценет: како: семе: на ѕверот.
Kidduschim (68a) - христијани: како што се:: луѓето: на: газ.
Ебен: Haezar: (44,8) - Браковите: помеѓу: христијанската, и Евреите: нула.
Зохар: (ii, 64b) - Кристијан: раѓање: цена: мора да биде: намалена: материјално.
Зохар: (i, 28б) - Кристијан: идолопоклониците: деца: од Ева: змија.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Зохар: (i, 131a) - идолски: луѓето: (христијани) befoul на: светот.
Emek Haschanach (17а) - не-Евреите души: дојде: од смрт: и: смртта: сенка.
Зохар: (i, 46b, 47а) - души: на народите: има: нечист: божествената: потекло.
Rosch: Haschanach (17а) - не-Евреите: души: Go down: во пеколот.
Iore: ДЕА (337, 1). - Заменете: мртви: христијани: како: Си ја заборавивте крава или: газ.
Iebhammoth: (61a) - Евреите: нарекува: мажи, но не и христијани: наречени: мажите.
Abhodah: Zarah: (14б) Т - Забранетиот: да се продаде религиозни: работи: на христијаните
Abhodah: Zarah: (78) - Кристијан: цркви: се: места: на идолопоклонство.
Iore: ДЕА (142, 10) - Мора да се задржи до сега: далеку физички од цркви.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (142, 15) - не мора да ги слушаат: во црква: музика или: погледне идоли
Iore: ДЕА (143, 1) - не мора да обнова: домови: уништени: во близина на: цркви.
Hilkoth: Abh. Цар: (10б) - Евреите: не мора да препродава скршени: пехари: на христијаните.
Chullin: (91b) - Евреите: поседуваат: достоинство: на: Ангел не може да делат.
Sanhedrin, 58b - на штрајк: израелските: како што се: шлаканица лице: на Бога.
Chagigah, 15b - Евреин сметаат: добра: Во: И покрај: на гревовите: Тој: обврзува.
Gittin: (62a) - Евреин се држат настрана од Кристијан: домови: на: празници.
Choschen: Хем. (26,1) - Евреин не смее да тужи: пред: христијанин: Судија: или: закони.
Choschen: Хем (34,19) - Кристијан: или: ниеден слуга не може да стане: сведоци.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (112, 1). - Избегнувајте: јадење со: христијани, раси: блискост.
Abhodah: Zarah: (35b) - не пиеш млеко од крава молзат: од христијанска.
Iore: ДЕА (178, 1) - Никогаш: имитираат: Царинска: на христијани, дури: коса-чешел.
Abhodah: Zarah: (72b) - вино: додир: од страна на христијаните: мора да биде: фрлен: далеку.
Iore: ДЕА (120, 1) - купени-јадења: од христијаните: мора да биде: фрлен: далеку.
Abhodah: Zarah: (2а) - За: три: дена: пред: Кристијан: фестивали, избегнувајте: сите.
Abhodah: Zarah: (78c) - Фестивали: следбеници: на Исус: смета: како што се: идолопоклонство.
Iore: ДЕА (139, 1) - Избегнувајте: работи: користат: христијани: во: нивната: обожување.
Abhodah: Zarah: (14б) - Забранетиот: да се продаде христијани: Артикли: за: обожување.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (151,1) Х. - не продаваат вода на христијаните: Артикли: за: крштевања.
Abhodah: Zarah: (2а, 1) - Не трговија: со: христијани: на: нивните: празници.
Abhodah: Zarah: (1,2) - Сега е дозволено: во трговијата: со: христијани: на: пример: дена.
Abhodah: Zarah: (2aT) - трговија: со: христијани:, бидејќи: тие имаат: пари да платат.
Iore: ДЕА (148, 5) - Ако Кристијан: е: не побожните, може да испрати: го подароци.
Hilkoth: Akum (IX, 2) - Испрати: подароци: на христијаните, само ако тие се: нерелигиозна.
Iore: ДЕА (81,7 ха) - Кристијан: влажно медицински сестри: да бидат: избегнуваат: бидејќи: опасно.
Iore: ДЕА (153, 1 Н) - Кристијан: медицинска сестра: ќе доведе: деца: до ерес.
Iore: ДЕА (155,1). - Избегнувајте: Кристијан: лекари: не добро познат: на соседите.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Peaschim (25a) - Избегнувајте: медицинска помош од идолопоклониците, христијаните: значи.
Iore: ДЕА (156,1) - Избегнувајте: Кристијан: бербери: освен ако: придружувани: со Евреите.
Abhodah: Zarah: (26A). - Избегнувајте: Кристијан: акушерки: како: опасни: кога: на мира.
Зохар: (1,25 б) - Оние кои се: Кој прави добро: на христијаните: Никогаш: пораст: кога: мртви.
Hilkoth: Akum (X, 6) - Помош сиромашните христијани: дали ќе промовираат: мир.
Iore: ДЕА (148, 12ч) - Сокриј: омраза: за: христијани: во нивните: свечености.
Abhodah: Zarah: (20а) - Никогаш: пофалби: христијани: да не биде: верува: вистина.
Iore: ДЕА (151,14) - Не е дозволено: да го фалат: христијани: да се додаде: во слава.
Hilkoth: Akum (V, 12) - Цитат: Писмо: да се забрани: Напомена: на Кристијан: Бог.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (146, 15) - види: на христијанската: религиозни: Артикли: со: презир.
Iore: ДЕА (147,5) - Дерида: Кристијан: религиозни: Артикли: без желби.
Hilkoth: Akum (X, 5) - Не подароци: на христијаните, подароци: да се конвертира.
Iore: ДЕА (151,11) - подароци: забрането: да се христијани, охрабрува: пријателство.
Iore: ДЕА (335,43) - прогонство: за: дека Евреин кој ги продава: фарма христијанин.
Iore: ДЕА (154,2) - Забранетиот: да се научи: трговска: на Кристијан
Babha Bathra (54b) - Кристијан: имотот припаѓа: прво лице: тврдат.
Choschen: Хем (183,7) - задржи она што христијанската: overpays: Во: грешка.
Choschen: Хем (226,1) - Евреин може да ги задржи загуби имотот на христијанскиот: пронајдени: од Евреин.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Babha Кама (113b) - тоа е: дозволени: да ги измами: христијани.
Choschen: Хем (183,7) - Евреите: мора да се подели: она што тие презареждам: христијани.
Choschen: Хем (156,5) - Евреите: не мора да се земе: Кристијан: клиенти: од Евреите.
Iore: ДЕА (157,2) H: - може да измами: христијани: што веруваат: Кристијан: принципи.
Abhodah: Zarah: (54a) - камата може да биде: практикува: По: христијани: или: apostates.
Iore: ДЕА (159,1) - камата дозволено: сега за: било која причина: да се христијани.
Babha Кама (113a) - Евреин може да лежи: и: perjure: да ги осудуваме: христијанин.
Babha Кама (113b) - име на Бог: не осквернува: кога: лежи на христијаните.
Kallah: (1б, стр.18) - Евреин може perjure: се со: јасна: совест.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Schabbouth: грда жена. (6D). - Евреите: може да се заколнам: лажно со употреба: на трикот: текстот.
Зохар: (1160 а). - Евреите: мора секогаш: обидуваат да ги измамат: христијани.
Iore: ДЕА (158,1) - Не лек: христијани: освен ако: тоа го прави: непријатели.
Orach: Cahiim (330,2) - Не им помогне на христијанската: породување: на: Сабота.
Choschen: Хем (425,5) - освен ако:. Верува: во: Тората: Не се спречи негово: смрт.
Iore: ДЕА (158,1) - христијани: не непријатели: Не мора да биде: зачувани: или.
Hilkkoth: Akum (X, 1) - Не го спаси: христијани: во: опасност: на смртта.
Choschen: Хем (386,10) - шпион може да биде: убиени: дури: Пред: Тој: признава.
Abhodah: Сарај: (26b) - Apostates: да бидат: фрлен: во добро, а не спасени.
[[Но: Талмуд: е:: Збор: на Бог]] Choschen: Хем (388,15) - ги убие оние: кои даваат: Израелците парите на христијаните
Sanhedrin: (59a) - `љубопитните во" Право "Евреи" да се добие смртта казна
Hilkhoth: Akum (X, 2) - крстен: Евреите: се: да бидат: стави до смрт
Iore: ДЕА (158,2) и грда жена. - Убиј отпадници: кој пак: на христијанската: ритуали.
Choschen: Хем (425,5) - Оние кои се: кои не веруваат: Во: Тората: се: да бидат: убиени.
Hilkhoth: tesch.III, 8 - христијани: и: други: негира: "Законот" на: Тората.
Зохар: (i, 25a) - христијани: се: да бидат: уништени: како: идолопоклониците.
Зохар: (ii, 19а) - ропството на Евреите: крај: кога: Кристијан: принцови: умре.
Зохар: (i, 219b) - принцовите: на христијаните: се: идолопоклониците, мора да умре.
Obadiam - Кога: Рим: е: уништени, Израел ќе биде: откупуваат. Abhodah: Zarah (26b) Т. - "Дури и:. На: најдоброто од: Goim треба: да бидат: убиени"
Сефер: Или: Израел 177b - Ако Евреин убива: Кристијан: обврзува: нема грев. Ialkut Simoni (245c) - промовирањето крв на impious: нуди: жртва: на Бога.
Зохар: (ii, 43a) - истребување: на христијаните: потребно жртва. Зохар: (L, 28б, 39А) - Високиот: место: во: небото за: оние: кои убиваат идолопоклониците.
Hilkhoth: Akum (X, 1) - Направете: нема договори: и: не покажуваат милост кон христијаните. Hilkhoth: Akum (X, 1) - Или: се претвори: ги оддалечува од нивните: идоли: или: убивање.
Hilkhoth: Akum (X, 7) - Дозволи не идолопоклониците: да останат: Каде: Евреите: се: силна. Choschen: Хем (388,16) - Сите придонесуваат: да сметка: за убиство на предавник.
Pesachim (49b) - Нема потреба: на молитви: а: обезглавувањето на: сабота.Schabbath: (118a). - Молитви: да се спаси: од казната на влегувањето Месија.
"Да се ​​бараат она што: е: Си ја заборавивте .." Ние: претставиме овој: информации: како: услуга: за нашите: читатели: .. Неговата: вклучување, треба: да не биде: толкуваат: што се:: Автори: "Или:: релеи" поддршка, на нашите: Верувања: .. или: како: Нашата: поддршка на Нивната:. На: Вистината: ќе застанам: на: тоа е: сопствена: заслуги. може: спротивстави, на анализира: историско-критички: сето ова: обвинувања: против Исус: и: неговата: мајка? Едно лице: обесчестена: него може: да: врши: на: рабин?Обвинувања: за: интегритетот на неговата: мајка, ако е познато, ќе: не: се: рече: и: објавија: од неговата: современици?
Резултати: на: На: RCathList Галерија Дома: Страна. (Suprise!) Download: датотека: Во:. Txt формат .. Само вадење 79.2K factsar.exe.
http://www.iahushua.com/JQ/factsR4.html

ММФ е Талмуд омраза лудо ѓубре глупави врие seman изродите разбудам dumbass
=======================
пеколот е: стави нејзините институции: во ова: три-димензионални светот